Teamets vintertest dokumentert av Ford Racing

Ford Racing lanserte i forrige uke en YouTube video fra vinter-testen til rallycross teamet Ford Olsbergs MSE. I en av hovedrollene, og som snømann ”killer”, er rallycross føreren Andreas Bakkerud.
– Noe av det gøyeste jeg har gjort med bil, og en utrolig god forberedelse til VM sesongen vi har i vente, sier Andreas Bakkerud.

SE FILMEN HER:

Andreas Bakkerud kjører i år VM i rallycross for Ford sin tekniske partner Ford Olsbergs MSE. Teamet hadde i starten av denne måneden en ukes lang test i de svenske skogene rundt det lille tettstedet Kall. Under testen rullet også kameraene til Ford Racing sine media folk, og resultatet ble en promo-film som har fått omtale i flere internasjonale motor magasiner og nettsteder de siste dagene.

Testuken på is i Sverige var også spesiell, men viktig for Bakkerud i jakten på å bli best mulig:   – Når du kjører på is kan du pushe grensene litt lengre enn på en vanlig bane. Konsekvensene av en snurring eller avkjøring er små, og det gjorde at jeg kunne kjøre hardt for å lære meg bilens begrensninger. Jeg fikk kjøre og ”danse” med bilen på en herlig måte som gir meg selvtillit til å håndtere de uventede situasjonene som kan oppstå under et løp der det kjempes tett.

Teamsjef i Olsbergs MSE, Andreas Eriksson understreker viktigheten av en slik type test: – Alt handler om hva du har på banen . Utvikling av bilen er én ting , men det viktigste er å utvikle sjåføren.

I tilegg til Bakkerud var Patrik Sandell med på testen. Han kjører for teamet i den amerikanske serien Global Rallycross, og er tidligere Junior Verdensmester i rally.
– Patrik var en god lærer for meg disse dagene. Jeg har aldri kjørt så ekstremt under slike forhold før, og har også en kjørestil langt unna det som kreves her. Patrik gav meg gode råd, og jeg lærte mye nytt disse dagene, forteller Bakkerud.

Teamet satte sin nye Ford Fiesta ST på ekstreme prøvelser, og med frie tøyler kunne teamets to første førere jobbe med og utvikle bilkontrollen til nye nivå. Hovedfokus var test av bilen og utvikling kjøreferdigheter, men førerene hadde også tid til å slippe de 600 hestene løs på isen for noen ekstra heftige scener foran kameraet.

– Det var mange morsomme ideer, men det å smelte snømannen med launc-controllen var vel en av de morsomste. Det viser også hvor heftig disse bilene er, og akselerasjonen på snøen var like heftig på is som på mange andre underlag, forteller Bakkerud.

– Det var gøy å se det ferdige resultatet av en slik gjennomført videoproduksjon.
Jeg er stolt av å få være en del av den, selv om det krevde snømannens liv denne gangen, ler Bakkerud og legger til; – Dette var også en påminnelse på at jeg har verdens beste jobb!

Sesongen 2014 starter 3. Mai i Montalegre Portugal.